Gå videre til innholdet

10% rabatt med koden Vår10

    Generelle Vilkår

    Artikkel 1 - Definisjoner I disse vilkårene forstås med:

    • Angrefrist: perioden hvor forbrukeren kan benytte seg av angreretten;
    • Forbruker: den fysiske personen som ikke handler i næringsvirksomhet eller yrke, og inngår en fjernavtale med virksomheten;
    • Dag: kalenderdag;
    • Løpende avtale: en fjernavtale om en rekke produkter og/eller tjenester der leverings- og/eller mottakelsesforpliktelsen er spredt over tid;
    • Varig medium: ethvert middel som setter forbrukeren eller virksomheten i stand til å lagre informasjon som er personlig rettet til ham, på en slik måte at fremtidig konsultasjon og uendret reproduksjon av den lagrede informasjonen er mulig;
    • Angrerett: muligheten for forbrukeren til å trekke seg fra fjernavtalen innen angrefristen;
    • Virksomhet: den fysiske eller juridiske personen som tilbyr produkter og/eller tjenester til forbrukere på avstand;
    • Fjernavtale: en avtale der, som en del av et system organisert av virksomheten for fjernsalg av produkter og/eller tjenester, avtalen inngås ved hjelp av én eller flere teknikker for fjernkommunikasjon;
    • Teknikk for fjernkommunikasjon: midler som kan brukes for å inngå en avtale uten at forbrukeren og virksomheten er fysisk tilstede samtidig;
    • Generelle Vilkår: disse Generelle Vilkårene for virksomheten.

    Artikkel 3 - Anvendelse Disse generelle vilkårene gjelder for hvert tilbud fra virksomheten og for hver avtale inngått mellom virksomheten og forbrukeren. Før fjernavtalen inngås, vil teksten til disse generelle vilkårene bli gjort tilgjengelig for forbrukeren. Hvis dette ikke er mulig, vil det før fjernavtalen inngås bli opplyst om hvor disse vilkårene kan leses og på forespørsel bli sendt gratis til forbrukeren så snart som mulig. Ved elektronisk inngåelse av avtalen kan teksten til disse generelle vilkårene, i stedet for fysisk, bli gjort tilgjengelig elektronisk på en slik måte at forbrukeren enkelt kan lagre den på et varig medium. Hvis dette ikke er mulig, vil det bli informert om hvor vilkårene kan sees elektronisk før avtalen inngås. Dersom spesifikke produkt- eller tjenestevilkår gjelder i tillegg til disse generelle vilkårene, vil de også gjelde på tilsvarende måte, og forbrukeren kan i tilfelle motstrid velge den mest fordelaktige bestemmelsen.

    Artikkel 4 - Tilbudet Hvis et tilbud har en begrenset varighet eller skjer på visse vilkår, vil dette tydelig fremgå i tilbudet. Tilbudet er uforpliktende. Virksomheten har rett til å endre og tilpasse tilbudet. Tilbudet inneholder en fullstendig og presis beskrivelse av de tilbudte produktene og/eller tjenestene. Beskrivelsen skal være tilstrekkelig detaljert for at forbrukeren skal kunne gjøre en god vurdering av tilbudet. Hvis virksomheten bruker bilder, skal disse gi en troverdig fremstilling av de tilbudte produktene og/eller tjenestene. Åpenbare feil eller feil i tilbudet binder ikke virksomheten. Alle bilder, spesifikasjoner og data i tilbudet er veiledende og kan ikke utløse krav om erstatning eller heving av avtalen.

    Artikkel 5 - Avtalen Avtalen inngås, med forbehold om bestemmelsene i avsnitt 4, på det tidspunktet forbrukeren aksepterer tilbudet og oppfyller de tilhørende vilkårene. Dersom forbrukeren aksepterer tilbudet elektronisk, vil virksomheten umiddelbart bekrefte mottakelsen av aksepten av tilbudet elektronisk. Så lenge mottakelsen av denne aksepten ikke er bekreftet av virksomheten, kan forbrukeren heve avtalen. Dersom avtalen inngås elektronisk, vil virksomheten treffe passende tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre sikkerheten ved elektronisk overføring av data, og virksomheten skal sørge for en sikker netthandelsmiljø. Hvis forbrukeren kan betale elektronisk, vil virksomheten sørge for passende sikkerhetstiltak for dette.

    Virksomheten kan, innenfor lovens rammer, innhente informasjon om hvorvidt forbrukeren kan oppfylle sine betalingsforpliktelser, samt om alle faktorer som er relevante for en ansvarlig inngåelse av en fjernavtale. Hvis virksomheten, basert på denne undersøkelsen, har gode grunner til å ikke inngå avtalen, har den rett til å avslå en bestilling eller søknad med begrunnelse, eller til å sette spesielle vilkår for gjennomføringen.

    Virksomheten skal, sammen med produktet eller tjenesten, gi forbrukeren følgende informasjon, enten skriftlig eller på en slik måte at forbrukeren kan lagre den på et varig medium på en tilgjengelig måte: a. besøksadressen til virksomheten der forbrukeren kan henvende seg med klager; b. vilkårene for og måten forbrukeren kan benytte seg av angreretten på, eller en tydelig melding om utelukkelse av angrerett; c. informasjon om garantier og eksisterende ettersalgsservice; d. dataene nevnt i artikkel 4 avsnitt 3 i disse vilkårene, med mindre virksomheten allerede har gitt disse dataene til forbrukeren før avtalen ble inngått; e. vilkårene for oppsigelse av avtalen dersom avtalen har en varighet på mer enn ett år eller er av ubestemt varighet.

    I tilfelle av en løpende avtale, skal bestemmelsen i forrige avsnitt kun gjelde for første levering.

    Hver avtale inngås under suspensjonsbetingelsen om tilstrekkelig tilgjengelighet av de aktuelle produktene.

    Artikkel 6 - Angrerett Ved kjøp av produkter har forbrukeren muligheten til å heve avtalen uten å oppgi grunn innen 14 dager. Denne angrefristen starter dagen etter at forbrukeren, eller en representant utpekt av forbrukeren og kjent for virksomheten, mottar produktet. I løpet av angrefristen skal forbrukeren håndtere produktet og emballasjen med forsiktighet. Han skal bare pakke ut eller bruke produktet i den grad det er nødvendig for å vurdere om han ønsker å beholde produktet. Hvis forbrukeren benytter seg av angreretten, skal han returnere produktet med alt medfølgende tilbehør og – hvis det er rimelig mulig – i original tilstand og emballasje til virksomheten, i samsvar med de rimelige og klare instruksjonene fra virksomheten.

    Når forbrukeren ønsker å benytte seg av angreretten, er han forpliktet til å gi virksomheten beskjed innen 14 dager etter mottak av produktet. Forbrukeren må gi beskjed skriftlig eller via e-post. Etter at forbrukeren har gitt beskjed om at han ønsker å benytte angreretten, skal han returnere produktet innen 14 dager. Forbrukeren må kunne bevise at de returnerte varene er sendt innen tidsfristen, for eksempel ved hjelp av en kvittering for forsendelsen. Hvis forbrukeren ikke gir beskjed om sin beslutning om å benytte angreretten innen de nevnte fristene, eller hvis produktet ikke er returnert til virksomheten innen denne fristen, vil kjøpet være bindende.

    Artikkel 7 - Kostnader ved bruk av angreretten Hvis forbrukeren benytter seg av sin angrerett, skal kostnadene for retur av produktene bæres av forbrukeren. Hvis forbrukeren har betalt et beløp, skal virksomheten tilbakebetale dette beløpet så snart som mulig, men senest innen 14 dager etter heving av avtalen. Dette forutsetter at produktet allerede er mottatt av nettbutikken, eller at det er fremlagt et gyldig bevis for at hele returforsendelsen er gjennomført.

    Artikkel 8 - Unntak fra angreretten Virksomheten kan unnta angreretten for forbrukeren i henhold til det som er beskrevet i avsnitt 2 og 3. Unntak fra angreretten er kun mulig dersom virksomheten tydelig har angitt dette i tilbudet, eller i alle fall i god tid før avtalen inngås. Unntak fra angreretten er kun mulig for produkter: a. som er laget etter forbrukerens spesifikasjoner; b. som er klart av personlig art; c. som på grunn av sin natur ikke kan returneres; d. som kan forringes eller eldes raskt; e. hvis pris er underlagt svingninger i finansmarkedet som virksomheten ikke har innflytelse på; f. for løssalg av aviser og tidsskrifter; g. for lyd- og videoopptak og dataprogramvare der forbrukeren har brutt forseglingen; h. for hygieniske produkter der forbrukeren har brutt forseglingen.

    Unntak fra angreretten er kun mulig for tjenester: a. vedrørende innkvartering, transport, servering eller fritidsaktiviteter som skal utføres på en bestemt dato eller i en bestemt periode; b. hvor leveringen har startet med uttrykkelig samtykke fra forbrukeren før angrefristen er utløpt; c. vedrørende spill og lotterier.


    Artikkel 9 - Prisen I løpet av den i tilbudet angitte gyldighetsperioden skal prisene for de tilbudte produktene og/eller tjenestene ikke økes, med unntak av prisendringer som følge av endringer i merverdiavgift (mva). I motsetning til det forrige avsnittet, kan virksomheten tilby produkter eller tjenester hvis priser er underlagt svingninger i finansmarkedet, og som virksomheten ikke har kontroll over, med variable priser. Denne bindingen til svingninger og det faktum at de oppgitte prisene er veiledende, skal oppgis i tilbudet. Prisøkninger innen 3 måneder etter inngåelse av avtalen er kun tillatt dersom de er et resultat av lovbestemte ordninger eller forskrifter. Prisøkninger fra 3 måneder etter inngåelse av avtalen er kun tillatt hvis virksomheten har fastsatt dette og: a. de er et resultat av lovbestemte ordninger eller forskrifter; eller b. forbrukeren har rett til å si opp avtalen fra den dagen prisøkningen trer i kraft.

    Alle priser er med forbehold om trykk- og skrivefeil. For konsekvensene av slike feil tas det ikke ansvar. Ved trykk- eller skrivefeil er ikke virksomheten forpliktet til å levere produktet til feil pris.

    Artikkel 10 - Samsvar og garanti Virksomheten garanterer at produktene og/eller tjenestene samsvarer med avtalen, de spesifikasjoner som er oppgitt i tilbudet, rimelige krav til kvalitet og/eller anvendbarhet, samt de lovbestemmelser og/eller offentlige forskrifter som eksisterer på datoen for inngåelsen av avtalen. Hvis det er avtalt, garanterer virksomheten også at produktet er egnet til annet enn normalt bruk.

    En garanti gitt av virksomheten, produsenten eller importøren påvirker ikke de lovfestede rettighetene og kravene som forbrukeren kan gjøre gjeldende overfor virksomheten basert på avtalen.

    Eventuelle mangler eller feil leverte produkter skal meldes skriftlig til virksomheten innen 14 dager etter levering. Produktene skal returneres i originalemballasje og i ny tilstand.

    Virksomhetens garantitid skal tilsvare fabrikantens garantiperiode. Virksomheten er imidlertid aldri ansvarlig for den endelige egnetheten av produktene for hver individuell bruk av forbrukeren, og heller ikke for noen rådgivning vedrørende bruken eller anvendelsen av produktene.

    Garantien gjelder ikke dersom:

    • Forbrukeren selv har reparert og/eller endret det leverte produktet eller fått det reparert og/eller endret av tredjeparter;
    • Det leverte produktet er utsatt for unormale forhold eller på annen måte har blitt håndtert uforsiktig eller i strid med virksomhetens instruksjoner og/eller blitt behandlet på emballasjen;
    • Feil er et resultat av forskrifter som myndighetene har satt eller vil sette angående produktets art eller kvalitet.

    Artikkel 11 - Levering og utførelse Virksomheten skal utvise størst mulig omhu ved mottak og utførelse av bestillinger av produkter.

    Med forbehold for det som er nevnt i artikkel 4 i disse generelle vilkårene, skal virksomheten gjennomføre aksepterte bestillinger med behørig hastighet, men senest innen 30 dager, med mindre en lengre leveringstid er avtalt med forbrukeren. Hvis leveringen forsinkes, eller hvis en bestilling ikke kan utføres eller bare delvis kan utføres, skal forbrukeren få beskjed senest 30 dager etter at han la inn bestillingen. I slike tilfeller har forbrukeren rett til å heve avtalen uten kostnad og krav på eventuell erstatning.

    I tilfelle av heving i samsvar med forrige avsnitt, vil virksomheten refundere det beløpet som forbrukeren har betalt, så snart som mulig, men senest innen 14 dager etter heving.

    Hvis levering av et bestilt produkt viser seg å være umulig, skal virksomheten gjøre sitt ytterste for å gjøre et erstatningsprodukt tilgjengelig. Forbrukeren skal få beskjed om at et erstatningsprodukt leveres, på en tydelig og forståelig måte, ved levering. For erstatningsprodukter kan angreretten ikke utelukkes. Kostnadene for eventuell retur av erstatningsprodukter skal bæres av virksomheten.

    Risikoen for skade og/eller tap av produkter ligger hos virksomheten inntil levering til forbrukeren eller en representant utpekt av forbrukeren og kjent for virksomheten, med mindre annet er uttrykkelig avtalt.

    Artikkel 12 - Løpende avtaler: oppsigelse, forlengelse og varighet

    Oppsigelse:

    1. Forbrukeren kan når som helst si opp en avtale som er inngått for ubestemt tid og som omfatter regelmessig levering av produkter (inkludert elektrisitet) eller tjenester, med overholdelse av de avtalte oppsigelsesreglene og en oppsigelsestid på maksimalt én måned.
    2. Forbrukeren kan når som helst si opp en avtale som er inngått for en bestemt periode og som omfatter regelmessig levering av produkter (inkludert elektrisitet) eller tjenester, ved slutten av den faste perioden, med overholdelse av de avtalte oppsigelsesreglene og en oppsigelsestid på maksimalt én måned.
    3. Forbrukeren kan avslutte avtalene nevnt i de forrige avsnittene:
      • når som helst, uten å være begrenset til oppsigelse på et bestemt tidspunkt eller i en bestemt periode;
      • i det minste på samme måte som de ble inngått av ham;
      • alltid med samme oppsigelsestid som virksomheten har fastsatt for seg selv.

    Forlengelse:

    1. En avtale som er inngått for en bestemt periode, og som omfatter regelmessig levering av produkter (inkludert aviser, nyheter og ukeblader), kan ikke stilltiende forlenges eller fornyes for en bestemt periode.
    2. I motsetning til det forrige avsnittet, kan en avtale som er inngått for en bestemt periode, og som omfatter regelmessig levering av dagsaviser, nyhets- og ukeblader, stilltiende forlenges for en bestemt periode på maksimalt tre måneder, dersom forbrukeren kan avslutte denne forlengede avtalen ved slutten av forlengelsen med en oppsigelsestid på maksimalt én måned.
    3. En avtale som er inngått for en bestemt periode, og som omfatter regelmessig levering av produkter eller tjenester, kan kun stilltiende forlenges for ubestemt tid dersom forbrukeren når som helst kan si opp avtalen med en oppsigelsestid på maksimalt én måned, og en oppsigelsestid på maksimalt tre måneder dersom avtalen gjelder regelmessig, men mindre enn en gang per måned, levering av dagsaviser, nyhets- og ukeblader.
    4. En avtale med begrenset varighet om regelmessig levering av dagsaviser, nyhets- og ukeblader (prøve- eller introduksjonsabonnement) skal ikke stilltiende forlenges og avsluttes automatisk ved slutten av prøve- eller introduksjonsperioden.

    Varighet:

    1. Hvis en avtale har en varighet på mer enn ett år, kan forbrukeren når som helst si opp avtalen med en oppsigelsestid på maksimalt én måned, med mindre rimelighet og rettferdighet tilsier at oppsigelse før utløpet av den avtalte varigheten ikke er mulig.

    Artikkel 13 - Betaling

    1. Med mindre annet er avtalt, skal beløp som forbrukeren skylder betales innen 7 arbeidsdager etter starten av angrefristen som nevnt i artikkel 6 avsnitt 1. I tilfelle en avtale om å yte en tjeneste, starter denne perioden etter at forbrukeren har mottatt bekreftelsen på avtalen.
    2. Forbrukeren er forpliktet til å umiddelbart rapportere eventuelle feil i betalingsdata som er oppgitt eller nevnt til virksomheten.
    3. Ved manglende betaling fra forbrukeren har virksomheten, med forbehold om lovlige begrensninger, rett til å belaste forbrukeren de på forhånd opplyste rimelige kostnadene.

    Artikkel 14 - Klagebehandling

    1. Klager om utførelsen av avtalen må sendes skriftlig og fullstendig beskrevet til virksomheten innen 7 dager etter at forbrukeren har oppdaget manglene.
    2. Klager sendt til virksomheten vil bli besvart innen 14 dager fra datoen for mottak. Hvis en klage krever lengre behandlingstid, vil virksomheten innen 14 dager svare med en bekreftelse på mottak og en indikasjon på når forbrukeren kan forvente et mer utførlig svar.
    3. Hvis klagen ikke kan løses i minnelighet, vil det oppstå en tvist som er underlagt tvisteløsningsprosedyren.
    4. En klage suspenderer ikke forbrukerens forpliktelser, med mindre virksomheten skriftlig indikerer noe annet.
    5. Hvis en klage er berettiget, vil virksomheten, etter eget skjønn, enten erstatte eller reparere de leverte produktene gratis.

    Artikkel 15 - Tvister

    1. Avtaler mellom virksomheten og forbrukeren som disse generelle vilkårene gjelder for, er underlagt norsk lov. Dette gjelder også hvis forbrukeren er bosatt i utlandet.
    2. I tilfelle av en tvist vil virksomheten og forbrukeren først forsøke å løse tvisten i minnelighet. Hvis en minnelig løsning ikke kan oppnås, vil tvisten bli forelagt kompetent norsk domstol.

    100% sikker betaling

    Vi bruker sikker SSL-kryptering for å beskytte din personlige og økonomiske informasjon 100 %.

    Kundeservicesenter

    Vårt supportteam er tilgjengelig 24/7 for å hjelpe deg og svare på dine spørsmål.

    Gratis frakt

    Alle bestillinger leveres kostnadsfritt i Storbritannia. Du kan spore bestillingen din med Track & Trace.

    Mer enn 5000+ fornøyde kunder

    Hver dag ser vi spesielt etter deg for å finne de morsomste og mest originale produktene vi kan tilby deg.